![](https://konyada-tarim.com.tr/wp-content/uploads/2024/04/bu-baharat-yogurtla-karisinca-beyni-iki-kat-hizlandiriyor-0-Q2DcSilY.png)
Bununla beraber bronşit tedavisinde de kullanılan kekik doğal antimikrobiyallerden birisidir bu sebeple boğaz ağrısının tedavisinde de sıklıkla kullanılır.
![](https://konyada-tarim.com.tr/wp-content/uploads/2024/04/bu-baharat-yogurtla-karisinca-beyni-iki-kat-hizlandiriyor-1-uObu3tYY.png)
PEKİ NASIL KULLANILIR
Daha çok baharat olarak yemeklerimize doyumsuz bir tat veren kekik baharat dışında da kullanılabilir. Örneğin demlenerek çay gibi kullanılması ve kozmetik ürünlerine eklenmesi de mümkündür.
![](https://konyada-tarim.com.tr/wp-content/uploads/2024/04/bu-baharat-yogurtla-karisinca-beyni-iki-kat-hizlandiriyor-2-Zgjt2k2t.png)
BEYNE NE İLE İYİ GELİR?
Bir tutam yoğurdun içerisine bir tutam kekik eklemek hafızaya ve beyne iyi geldiği söyleniyor. Araştırmacılar kekiğin beyne iyi geldiğini belirtiyor.
![](https://konyada-tarim.com.tr/wp-content/uploads/2024/04/bu-baharat-yogurtla-karisinca-beyni-iki-kat-hizlandiriyor-3-6d81XTni.png)
BEYNE ETKİLERİ
Kekikteki flavonoid apigenin, nöronlar arasında güçlü bağlantılar oluşturur.
![](https://konyada-tarim.com.tr/wp-content/uploads/2024/04/bu-baharat-yogurtla-karisinca-beyni-iki-kat-hizlandiriyor-4-WGcm7ggY.jpg)
Bu etken maddenin de nöral rahatsızlıklardan; şizofreni, Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde kullanıldığı ve kullanılmasının, bilim insanları tarafından desteklenmektedir.
![](https://konyada-tarim.com.tr/wp-content/uploads/2024/04/bu-baharat-yogurtla-karisinca-beyni-iki-kat-hizlandiriyor-5-PauDn95n.jpg)
Flavonoidler açısından zengin bir diyet beyin fonksiyonunu iyileştirir.